1. témahét - sütés-főzés

A "pótunoka-pótnagyszülő" párosok minden héten kapnak egy-egy beszédtémát, amit körüljárhatnak a telefonbeszélgetés alatt. Arra gondoltunk, hogy a ezeket mindenkivel megosztjuk, így bárki átbeszélheti a témát a saját rokonaival, így részese lehet programnak, függetlenül attól, hogy jelentkezett-e.

Első hetünk témája pedig nem más, mint a sütés, főzés, recept ötletek. Az alábbi kérdéseket gyűjtöttük össze segítségként, de természetesen nyugodtan szabadjára engedhetitek a fantáziátokat és bármilyen más kérdésekkel körüljárhatjátok a témát. Az alábbi kérdések csak a beszélgetés indításához nyújtanak segítséget.

  • Mi volt az első olyan ételed, ami emlékezetesen jól sikerült, amire büszke voltál?
  • Mi az, ami sose maradhat el számodra egy sütés/főzés alkalmával? Ami alappillére a folyamatnak? (Legyen ez akár a család szakácskönyve, egy ajándékba kapott kötény vagy fakanál, vagy a titkos összetevő)
  • Melyik ételt/ételeket tudnád teljesen egyedül, akár bekötött szemmel elkészíteni?
  • Mesélj olyan emléket, ami a nagyszüleiddel és a konyhával kapcsolatos! Akár tőlük eltanult recept, sütési, főzési praktikák, disznóvágós élmények is lehetnek.
  • Általában honnan merítesz ötleteket a főzéshez? Interneten keresel receptet, vagy van egy bejáratott újság, magazin a témával kapcsolatban?
  • Próbáltál már ki modern recepteket (vegetáriánus, vegán, nyersvegán, keto, stb), vagy inkább a hagyományos konyhai fogásokat részesíted előnyben?

Ehhez hasonló kérdésekre válaszol majd nekünk Nagy Réka, az első témahét házigazdája, a Fesztivál Önkéntes Központ vezetője.

Réka videóját ide kattintva érhetitek el.

 
reka.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hogytetsziklenni.blog.hu/api/trackback/id/tr6815681212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása