Ilyen a Gourmet Fesztivál önkéntesszemmel!

Hagyományosan ma kezdődne az egyik első fesztiválunk, a Gourmet Fesztivál, úgyhogy ennek alkalmából készítettünk egy villáminterjút egy rutinos mentorunkkal, Semperger Istvánnal.

Mióta vagy rendszeres vendége a Gourmet Fesztiválnak?

2015 óta mentorálok önkénteseket a Gourmet-en. Nem tudom, tudjátok-e, de minden évben van egy ‘fő’ étel, amire variációkat találnak ki a kiállítók. Azért is meg maradt meg bennem nagyon az a bizonyos ‘15-ös Gourmet, mert abban az évben ez az étel a paprikás csirke volt, ami nagy kedvencem.

Más gasztronómiai fesztiválokon is részt szoktál venni?

Nem, inkább csak borkóstolókon, valamint ahhoz képest, hogy nem szeretem, szinte minden pesti Sörfesztiválon.

Melyik évben tetszett eddig legjobban a rendezvény, és miért?

Nem emlékszem olyan évre, amikor nem esett volna az eső legalább egy nap, ennek ellenére mindegyiket szerettem… de a kedvencem talán 2018 volt, akkor ettem ugyanis először mézes-diós nápolyi pizzát, ami azóta is a kedvencem.

Melyik volt tavaly a kedvenc standod?

Rácz Jenő dirigálás helyett elég gyakran dolgozik a saját standján és öröm nézni, ahogy teszi, szóval az övé. Meg volt egy fagyizó, amit megemlítenék, ahol Liptai Claudia szolgált ki, de a stand nevére sajna nem emlékszem.

Miben tud segíteni egy önkéntes egy ilyen gasztronómiai fesztiválon? Mennyiben különbözik a zenei fesztiválokon történő munkáktól?

A Gourmet Fesztiválon három munkakörben segítünk: először is az elő-utó munkálatok alatt mi írjuk a jegyzőkönyvet, melyik standnak milyen eszköz lett kiadva, majd a végén mi ellenőrizzük, visszaadták-e azokat. Másik az ételfotózás segítése: hogy a honlapon és a mobilappban fent legyen minden étel képe, nyitás után az önkéntesek járnak körbe, hogy minden kiállítótól hozzanak egy-egy adagot az ételfotósnak. Végül pedig harmadik munkakör a pohárpont, ezt teljesen mi üzemeltetjük: a látogató tőlünk kapja meg a borospoharát és nálunk cseréli tisztára, ha akarja.

Talán itt van a legszorosabb kapcsolat a “fellépőkkel”, hisz az előmunkálatok során már minden híres séf itt tobzódik; a fesztivál alatti két munkakör pedig olyan, ami szintén segíti eme nagy találkozásokat.

Vannak szakmai (gasztronómiai) jellegű önkéntes feladatok is?

Aki szakácsnak tanul, mindenképp az ételfotósnak segítsen: nem csak az éttermek szakácsaival lehet összehaverkodni és megtudni 1-2 trükköt, hanem a fotós is nagyon jófej és elárul pár ételfotózási trükköt is :)

sempi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hogytetsziklenni.blog.hu/api/trackback/id/tr7915710676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása